Met 1 van deze 2 upgrade je jouw matras!

De mogelijkheden van Optidee

Binnen het assortiment van Optidee zijn er twee verschillende mogelijkheden om je matras een upgrade te geven! Hieronder vind je de uitgebreide uitleg van zowel de SoftTopper als van de AirTopper.

In deze video leg ik je graag uit wat deze toppers voor verschil kunnen maken.

De SoftTop - matrasoplegger

Voor deze topper is een soort ‘mat’ gemaakt van dezelfde Optivezel-bolletjes als in het kussen en dekbed. Door het stiksel blijft de vulling op zijn plek zitten. Deze topper heeft een elastische rand, zodat je hem als een hoeslaken om je matras heen trekt. Dit zorgt er gelijk voor dat deze niet kan verschuiven en strak blijft liggen, redelijk uniek voor een topper! En niet geheel onbelangrijk: je kunt de topper gewoon wassen en drogen. Afhankelijk van de maat van je topper en de grootte van je wasmachine kun je dit gewoon zelf thuis doen.

De 2 grote voordelen van de Optivezel:

 1. het werkt vocht- en temperatuurregulerend, waardoor je het niet snel te warm of te koud hebt. Vocht (zweet!) wordt door de vezels verdeeld in plaats van opgenomen, waardoor het ook weer snel verdampt. 
 2. de vulling is heel zacht, waardoor het lijkt alsof je op een wolkendek slaapt. De drukpunten van onder andere schouders en heupen verminderen. 

Ben je bijna toe aan een nieuwe matras, dan kun je met deze topper je matras eerst nog een upgrade geven. Kan het dan uiteindelijk toch echt niet langer meer en koop je een nieuw matras, dan is deze topper meteen een mooie beschermer, waardoor je langer plezier zult hebben van je nieuwe matras. 

De eigenschappen op een rijtje: 

 • knuffelzachte slaapervaring
 • ondersteunende eigenschappen
 • goede luchtcirculatie
 • geschikt wanneer je last hebt van huisstofmijt-allergie
 • ideaal voor zowel zomer als winter
 • blijft door de elastische rand goed op het matras liggen
 • perfecte hygiene

» Je kunt kiezen: slapen op wolken of op lucht! «

De AirTop - matrasoplegger

Deze topper van 2 centimeter dik, zorgt voor een laagje lucht tussen jou en de matras. De circulatie waar nu ruimte voor is, zorgt voor een optimale temperatuur. De revolutionaire 3D-technologie zorgt voor een gelijkmatige drukverdeling en ontlast daarmee je rug en spieren. Deze twee elementen zorgen ervoor dat je lichaam optimaal kan rusten en herstellen. Door het lichte massage effect wordt een goede bloedcirculatie gestimuleerd. 

De AirTopper is anti-allergeen en ideaal wanneer je: 

 • last hebt van veel transpireren 
 • vaak ligt te woelen
 • bedlegerig bent
 • rugproblemen hebt
 • last van je gewrichten hebt
 • een zijslaper bent 

De AirTopper is gemaakt van de Optivezel en heeft aan de hoeken spanelastieken zodat de oplegger mooi op de matras blijft liggen. De toppers zijn in de lengte en in de breedte 5 cm korter dan de standaard matrasmaat. Op die manier blijft hij beter op z’n plek liggen.

De AirTop is er ook als stoelzitting (50×50 cm). De stoelzitting ontlast de wervelkolom wanneer je langdurig zit, zoals bv. in de (vracht)auto, een rolstoel of op kantoor.

Eerst zelf thuis uitproberen, dat kan!

Soms ziet iets er op papier perfect uit, totdat je het hebt gekocht en het daadwerkelijk gaat gebruiken. Dan kan soms blijken dat iets voor jou helemaal niet fijn is. Negen van de tien keer kom je daar dus pas na aanschaf achter .

Wat zou het fijn zijn als je iets eerst kan lenen en uitproberen! Zodat je erachter komt of iets ook in de praktijk bij jou past. Vanuit hygiëne-oogpunt klinkt dit wellicht wat vreemd, maar doordat de Klimawell en Optivezels gesloten vezels zijn, kan er niets in of tussen gaan zitten. Juist dat maakt ze geschikt om uit te lenen en op die manier jou te laten ervaren wat een product voor jou doet. 

Meer info over uitproberen vind je hier. 

4 gedachten over “Met 1 van deze 2 upgrade je jouw matras!

 1. Wij zoeken voor ons Queens bed 140×200 m. in de camper een topper, matras is te hard. Kunnen we deze op maat maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *